Sant Pau acollirà la primera Nit del Consell Social de la UAB

 -  -  22


Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano – Noticias NCC

Barcelona.-

Emmarcat en el 50è aniversari de la UAB i presentat per la periodista i alumni Isabel Bosch en un format dinàmic, l’acte és gratuït i obert a tothom; només cal inscriure-s’hi.

El recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona, acollirà el dijous 4 d’octubre, a les 19 h., la primera Nit del Consell Social de la UAB, en què premiarà quatre figures que encarnen els quatre puntals del Consell: la societat, l’empresa i, per primer cop, també els alumni i la transferència de coneixement. S’hi reconeixerà i escoltarà la Fundació Barça, el Banco Santander, la cineasta Carla Simón i l’investigador Miquel Chillón.

Emmarcat en el 50è aniversari de la UAB i presentat per la periodista i alumni Isabel Bosch en un format dinàmic, l’acte és gratuït i obert a tothom. Al final, s’hi servirà un refrigeri.

Amb el títol Societat i universitat: juntes, més lluny, l’acte consistirà en un seguit d’entrevistes exprés de Bosch als premiats, que, tot seguit, hi debatran sobre com es poden estrènyer i millorar els lligams entre la societat i la universitat.

Intervindran en l’esdeveniment el vicepresident primer del Barça i de la seva fundació, Jordi Cardoner; el president de Santander Universidades, Matías Rodríguez Inciarte, i Miquel Chillón, professor del Departament de Bioquímica i de biologia Molecular, i investigador ICREA a l’INc-UAB i al VHIR. També participaran en vídeo en la primera Nit del Consell Social de la UAB la presidenta del Santander, Ana Botín, i Carla Simón.

Obrirà l’esdeveniment una intervenció del president del Consell, Gabriel Masfurroll, i la clourà la rectora, Margarita Arboix. Masfurroll i Arboix seran els encarregats de lliurar els guardons a les entitats i persones premiades al llarg de la vetllada.

Fundació Barça, Premi Universitat-Societat

El Premi Universitat-Societat del Consell Social de la UAB correspon enguany a la Fundació Barça “pel seu compromís i paper rellevant, mitjançant els valors de l’esport, al servei del desenvolupament social. Per la seva voluntat de fer un món més humà mitjançant l’accés a l’educació i el seu reforç com a pilar fonamental en el desenvolupament dels infants. Per la contribució a la inclusió social d’infants en risc d’exclusió, la innovació social per donar resposta a problemàtiques socials, i la resolució de conflictes i el foment de l’entesa entre persones”.

Banco Santander, Premi Universitat-Empresa

El Premi Universitat-Empresa de l’òrgan col·legiat de participació de la societat en l’Autònoma recau en aquesta edició en el Banco Santander “per la seva llarga trajectòria i fort compromís, en el marc de la seva responsabilitat social, amb l’impuls de l’educació superior, tant a nivell estatal com internacional. Concretament, en el cas de la UAB, per la seva col·laboració, des de l’any 1999, en el desenvolupament de diferents programes acadèmics dirigits a facilitar la realització d’estudis universitaris; fomentar la incorporació de talent a la investigació i la retenció d’investigadors joves d’excel·lència; facilitar la creació d’empreses basades en el coneixement per promoure l’emprenedoria de base universitària; impulsar el desenvolupament i la gestió de programes per a fomentar la iniciativa emprenedora universitària, i fomentar l’aproximació de la universitat a alumnes de batxillerat mitjançant el programa Ítaca”.

Carla Simón, Premi Alumni UAB

El primer Premi Alumni UAB del Consell el rebrà en l’acte la cineasta Carla Simón, autora de l’exitosa pel·lícula Estiu 1993, “com a exalumna graduada en Comunicació Audiovisual per la UAB, per la seva valuosa trajectòria com a jove cineasta i per la seva contribució, des de l’àmbit cinematogràfic, a la cultura del país, projectant-la tant a nivell nacional com internacional, i amb una clara contribució activa de la dona a la indústria cinematogràfica”.

Miquel Chillón, Premi Transferència UAB

I el primer Premi Transferència UAB del Consell Social de la UAB l’hi recollirà Miquel Chillón “per la seva valuosa trajectòria emprenedora i de transferència en el tractament de malalties humanes amb teràpies gèniques, que es materialitza en la creació de les ‘spin-offs’ NanoTherapix, SL, i Kogenix Therapeutics Inc., amb la voluntat d’apropar el producte terapèutic a la clínica i al mercat.”

Evolució dels Premis del Consell Social de la UAB

El Consell Social de la UAB atorgarà per primera vegada, en aquesta ocasió, els seus premis en un esdeveniment d’organització pròpia, i afegeix dos guardons als dos que ja existien fins ara; es tracta del Premi Alumni UAB i del Premi Transferència UAB. L’ampliació obeeix a la voluntat del Consell de reflectir els quatre puntals que en reflecteixen l’essència (empresa, societat, alumni i transferència) en el marc del 50è aniversari de l’Autònoma. Quatre puntals que evoquen, també, les quatre columnes d’Andreu Alfaro, símbol de la universitat.

El Consell Social de la UAB atorga el Premi Universitat-Societat (des del 2003) i el Premi Universitat-Empresa (des del 2015) a persones de prestigi reconegut per la seva trajectòria social i empresarial, respectivament, i la seva aportació a la societat, per tal de fomentar-ne l’aproximació a la UAB i generar possibles sinergies d’interès amb la universitat. Els dos guardons s’atorgaven, fins ara, dins el marc de la Festa de l’Associació d’Amics de la UAB.

Des d’aquest any, el nou Premi Alumni UAB s’atorga a una persona que hagi estudiat a l’Autònoma “per la seva reconeguda trajectòria amb l’objectiu de fomentar-ne l’aproximació a la UAB i generar-hi possibles sinergies d’interès”. El també nou Premi Transferència UAB es lliurarà a “personal de la UAB que, mitjançant la seva activitat social, de docència, de recerca, d’emprenedoria i/o de gestió, contribueix a la transferència del coneixement de la UAB a la societat”.

Al llarg dels últims 15 anys, el Consell ha premiat persones de trajectòries i àmbits diversos; entre altres, Juan Marsé, Jordi Solé Tura, Anna Veiga, Carlos Jiménez Villarejo, Paco Candel, Anna Lizarán, Andreu Mas-Colell, Josep M. Bricall, Iñaki Gabilondo, Maria Reig, Maria Jesús Izquierdo, Josep Oliu, Johan Cruyff, Joan Soto, Josep Cuní, Bonaventura Clotet i les dones d’El Celler de Can Roca. L’historial complet dels dos guardons ja existents es pot consultar aquí.

El Consell Social de la UAB és l’òrgan de participació de la societat en la universitat. Hi promou polítiques de qualitat i millora, i hi exerceix les funcions que té atribuïdes per llei sobre la programació i la gestió; l’economia, el pressupost i el patrimoni, i la comunitat universitària. I, en especial, fomenta la col·laboració, relació i transferència entre l’Autònoma i l’entorn.

INSCRIPCIONS:
Per assistir-hi cal inscriure-s’hi prèviament.

Por: UAB


Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano – Noticias NCC
22 recomendado
comments icon 0 comentarios
0 notas
290 vistas
bookmark icon

Escribir un comentario...

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Diseño y Hosting web por